vineri, 11 februarie 2011

Fetita din piatra- cesimte!

M-a intrebat o fetita:-Tu esti din lemn?
am ridicat ochii spre cer, cautandu-mi radacinile.
Si tot ea mi-a spus:-Eu sunt din piatra.
de unde am dedus ca-nuaveaochi.cerul ii era martor, ploaia o spala iar pamantul o ocrotea.

ea doar simtea.

7 comentarii:

 1. Sincer, mai bine sa fii din lemnt decat din piatra...

  RăspundețiȘtergere
 2. A fost odata un muritor (lemnul) si o nemuritoare (piatra). Iubira lor nu a tinut seama de legea naturii pana cand Divinitatea s-a razvratit si a facut-o pe piatra oarba ,iar pe lemn l-a amenintat, spunandu-i ca daca va continua povestea lor de dragoste pedeapsa lui va fi mult mai dura . De teama, acesta i-a spus pietrei: " Poate ca esti nemuritoare, dar pentru mine esti moarta", iar flacara iubirii s-a stins.
  Oare o inima de piatra poate iubi mai mult ca o inima de lemn?

  RăspundețiȘtergere
 3. In cazul povestii spuse de tine, parere mea este ca lemnul a sacrificat dragostea in dorinta binelui.Cat despre inima, oricum ar fi ea:fie de piatra, fie de lemn poate iubi.Cat de mult?Doar inima(de piatra sau de lemn)stie.

  RăspundețiȘtergere
 4. Inima noastra ar trebui sa aiba putin din toate"putin de lemn ca sa ne putem aprinde flacara iubirii ,putin din piatra pentru a putea supravietui in lumea asta ,putin din pamant pentru a ne modela propria personalitate si putin din noi pentru a nu ne pierde fiinta.

  octavian : Cred ca nu conteaza daca e inima de lemn sau de piatra . Piatra poate ramane fierbinte mai mult timp ,dar lemnul cu siguranta se va face cenuşă

  RăspundețiȘtergere
 5. sticla. de atatea ori s-a spart. mea culpa uneori.

  RăspundețiȘtergere
 6. si-n cazul meu s-a spart.de asta-mi e frica, de-o inima de sticla, sticla se sparge si pe langa asta este si transparenta(translucida sau opaca-depinde).

  mai bine de lemn sau de piatra.ori carne vie.

  RăspundețiȘtergere