vineri, 10 decembrie 2010

Natura trupului

Ochii erau nori.Tuna, tuna inspaimantator cand un nor ce trecea rece se lovea printr-o izbitura de un nor cald ce statea.Ploua, ploua torential iar asfaltul de sub nori simtea durerea picurilor ce-l strapungeau.Pamantul, pamantul alcatuit din doua buze ce impleticeau o gura, era inundat de picurii sarati ce cadeau revoltati.Pamantul, pamantul se sufoca sub picurii ce se izbeau de el.Obrajii, asfalt ce era, erau uzi.Oricine ar fi mers pe ei s-ar fi stropit din picioare pana la brau, s-ar fi stropit de trairi.Vantul, adus de maini, batea din cand in cand aspru.Vantul, vantul ingheta picurii sarati fiindca putea sa treaca peste orice lege, necontand nimic.Acum pe asfatul obrajilor alunecai.Daca nu te tineai, aveai toate sansele sa simti cu ti se desprinde un picior drept sau stang sau o mana stanga sau dreapta, in timp ce se darama cate un zid de pe strada orasului lovit de un trasnet.
Norii albastri erau din ce in ce mai rosii.In fiecare vena, ori in compozitia lor, simteai bataia ceasului din trupul naturii ori chiar bataia ceasului din mijlocul pieptului, pentru ca trupul ia contur din natura, iar natura se regaseste-n trup.Asta-i natura naturii: sa ia viata din trup si sa dea viata trupului.

6 comentarii:

 1. Madalina ( cuvinte )11 decembrie 2010, 05:09

  salut . mi am facut privat blogu ca am o problema . nu stiu cum sa invit prietenii . pana aflu mai dureaza

  RăspundețiȘtergere
 2. Trupul pentru mine intotdeauna a fost si va fi o marioneta de mister ,caci fiecare particica din el parca striga ca are nevoie de altceva.

  RăspundețiȘtergere
 3. frumos joc de cuvinte : "Asta-i natura naturii: sa ia viata din trup si sa dea viata trupului.". Foarte profund si adevarat.:)

  RăspundețiȘtergere
 4. cum zice si rosaline, si mie mi-au placut jocurile tale de cuvinte :) ai o chestie la care eu mai trebuie sa exersez, adica sa tin cititorul pe text, nu cred ca cineva imi citeste textele de la sfarsit la inceput. in orice caz, foarte dragut realizata :D

  RăspundețiȘtergere
 5. frumoasa comparatia...mia placut..:)

  RăspundețiȘtergere